Συμπληρωματικό κείμενο ομάδας σχετικά με τις κινηματικές υπηρεσίες και την επικείμενη λογοκρισία

Κινηματικές υπηρεσίες – ελευθερία του λόγου και e-φασισμός

Μερικούς μήνες πριν η συλλογικότητα cybrigade.org ανέλαβε την πρωτοβουλία να γράψει ένα κείμενο με θέμα “Γιατί κινηματικές υπηρεσίες”.

Κύριοι άξονες του κειμένου ήταν οι αρχές της Ελευθερίας , της Αυτονομίας, της Ανεξαρτησίας, της Αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης , της Ασφάλειας και της Ανωνημίας στο χώρο του διαδικτύου.

Το κείμενο καταλήγει:

“Έχοντας γνώση των δυνατοτήτων της ψηφιακής επικοινωνίας, θεωρούμε ότι μπορεί (το εγχείρημα) να αποτελέσει ένα πεδίο ρωγμής μέσα στην κανονικότητα του καπιταλιστικού χωροχρόνου. Γνωρίζουμε βέβαια ότι η αποκλειστική αφοσίωση στο χωροχρόνο του κυβερνοχώρου δημιουργεί ψευδόκοσμους, στους οποίους εύκολα μπορείς να εγκλωβιστείς. Πως λοιπόν αυτό το μέσο μπορεί να βοηθήσει την ώθηση του κοινωνικού/ταξικού ανταγωνισμού και την κοινωνική κινητοποίηση; Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον συνδυασμό του μέσου με τη πραγματική δράση σε πραγματικό χρόνο. Ο χώρος όπου όλα διαδραματίζονται παραμένει ο δρόμος, όμως η κοινωνικοποίηση και η μαζική επικοινωνία όλο και περισσότερο μετατοπίζονται προς ένα δίκτυο αλληλοσυνδεόμενων ψηφιακών μέσων.

Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι είναι ζήτημα αξιοπρέπειας να μπορούμε οι ίδιοι και οι ίδιες να διαχειριζόμαστε εμείς τα δικά μας μέσα, τα οποία κινούνται με αρχές ανεξάρτητες από αυτές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και εναντία σε ένα κόσμο βουβό ο όποιος κοιμάται κάτω από τους θορύβους μιας τεράστιας μηχανής και τα φώτα της τηλεόρασης. Τα όνειρα μας θα είναι οι εφιάλτες τους.

cybrigade.org – Απρίλιος 2009 ”

Σήμερα μόλις μερικούς μήνες μετά, το σύνολο των κινηματικών εγχειρημάτων δέχτηκαν μια συνδυασμένη επίθεση. Η αρχή έγινε από το βουλευτή του ΛΑΟΣ Πολατίδη. Ο συγκεκριμένος λειτουργώντας σαν γνήσιος φασίστας και χρησιμοποιώντας όλα τα θεσμικά όργανα του αστικού κράτους ζήτησε τη φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης. Η συνέχεια ήρθε από τη συνεργασία του ξεπουλημένου ΟΤΕ με το ΛΑΟΣ. Η καπιταλιστική αυτή μηχανή υποβοηθούμενη από τους φασίστες του ΛΑΟΣ και με την κάλυψη της κυβέρνησης ζήτησε από τα πανεπιστήμια να διακόψουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τις απόψεις τους

Το τελευταίο (μέχρι στιγμής) χτύπημα ήρθε από φασιστικού περιεχομένου site, το οποίο εν είδη αποκάλυψης δημοσιοποίησε ονόματα και διευθύνσεις ατόμων του ακαδημαϊκού χώρου , οι οποίοι σύμφωνα με αυτά που λένε στεγάζουν όλα αυτά που τους ενοχλούν.

Όλα τα παραπάνω μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Μετά τους μετανάστες και την επιβολή μιας λογικής που στηρίζεται στον τρόμο και κρύβει πίσω της ναζιστικές έννοιες όπως αυτή της καθαρότητας σειρά πήρε η ελευθερία της έκφρασης. Το Κράτος και οι μηχανισμοί του στην περίπτωση των μεταναστών χρησιμοποιούν τη Βία και δεν διστάζουν ξεδιάντροπα (βλέπε επίσκεψη Μαρκογιαννάκη στον αγ. Παντελεήμωνα, , καταστροφή προσφυγικού καταυλισμού στην Πάτρα) να συνεργαστούν με το παρακράτος της χρυσής αυγής. Τώρα ο έλεγχος επεκτείνεται στα πανεπιστήμια. Το ζήτημα δεν είναι το να κλείσουν οι ιστοσελίδες αντιπληροφόρησης, μια και ξέρουν ότι τεχνικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν από κάπου αλλού. Το αιτούμενο είναι η επικράτηση την συγκεκριμένης λογικής.

Η δεξιά κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως παραπαίδια τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ και τους “επενδυτές” του ΟΤΕ έρχεται να επιβάλλει τη Σιωπή και την Φίμωση. Τον Έλεγχο και την Καταστολή.

Η Ελευθερία και το Αδιαμεσολάβητο της διακίνησης των ιδεών, με όρους που ο καθένας μπορεί να ορίσει όπως αυτός νομίζει είναι αυτονόητες πολιτικές έννοιες. Ερχόμαστε να τις υπερασπιστούμε και να ζητήσουμε να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μας για την απεξάρτηση της διακίνησις της πληροφορίας από τους μηχανισμούς ελέγχου ακόμα πιο δυναμικά. Θα μας βρουν παντού. Στο διαδίκτυο, στο δρόμο, παντού.

cybrigade.org – Ιούλιος 2009